сряда, 1 май 2024 г.

Радан Кънев не е против България в Шенген, имало грешка при гласуването(обновена)

Представителят на „Демократична България“ в Европейския парламент Радан Кънев е гласувал против влизането на България в Шенген. Това показва извадка на гласуването, публикувана от агенция ПИК.

Радан Кънев.

Европейският парламент гласува решение, с което призовава за незабавното приемане на страната ни в Шенген. За влизането на България и Румъния в Шенгенското пространство са гласували 505 евродепутати, 54 са се въздържали, а 134 са били против.

Радан Кънев реагира мигновено във Фейсбук:

По повод публикациите в медии на бившите управляващи, че съм гласувал “против” приемането на България в Шенгенското пространство:
Действително, при отчитането на вота ми е допусната техническа грешка, което се случва сравнително често след въвеждане на системата за дистанционно гласуване. Подал съм необходимото заявление за коригиране на вота до администрацията на ЕП (стандартна процедура за отстраняване на технически грешки).
Естествено, че и гласуването ми, както и дългогодишната ми позиция са ЗА приемане на България в Шенген. Използването на техническа грешка за предизборни цели намирам несериозно. Нека не търсим сензации, а в оставащите малко повече от 24 часа кампания се съсредоточим върху важните политически въпроси пред обществото.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html