сряда, 1 май 2024 г.

Италия би дузпата на Испания и е на финал!

 

Италия е първият финалист на Евро 2020. Воденият от Роберто Манчини отбор отстрани драматично Испания след изпълнения на дузпи. В редовното време мачът завърши 1:1, а при ударите от бялата точка италианците се наложиха с 4:2.
След силни първи минути за „адзурите“ картината на терена бързо се промени. Футболистите на Манчини отстъпиха притежанието на топката. Испания се настани в половината на съперника и създаде добри възможности, но липсваше прецизност в завършващата фаза. Първият точен удар за четата на Манчини дойде в края на първото полувреме. Лоренцо Инсине залъга двама защитници и подаде към Емерсон Палмиери, който уцели горната греда. Италия изчакваше търпеливо и това донесе успех на отбора. При бърза контраатака Киеза се ориентира най-бързо и даде преднина на Скуадрата в 60-ата минута. В 80-ата минута двойна комбинация с Олмо завърши с гол на Мората. Нападателят се озова сам срещу Донарума и се разписа с удар в близкия ъгъл. В крайна сметка мачът влезе в продължения, в които съперниците по-скоро се пазеха от грешки.

Дузпите започнаха с пропуск на Локатели за Италия, чийто удар бе спасен от Унай Симон, но веднага след него Дани Олмо изпрати топката над вратата. След тях последователно вкараха Белоти, Морено, Бонучи, Тиаго и Бернардески, преди Донарума да отрази удар на Мората и даде шанс на Жоржиньо да изпрати Италия на финал. Халфът на „Челси“ хладнокръвно вкара и изпрати в екстаз множеството италиански фенове на „Уембли“.
По този начин Италия достигна първия си финал на европейско първенство от 2012 г. насам, а в спор за титлата ще се изправи срещу Англия или Дания, които утре ще определят втория финалист.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html