сряда, 1 май 2024 г.

„Гардиън“: 2 милиона британци могат да се заразят с КОВИД-19 това лято

 

 

Във Великобритания два милиона души могат да се заразят с Covid-19 това лято, което потенциално означава, че 10 милиона трябва да се самоизолират в рамките на 6 седмици, показва анализ на вестник „Гардиън“ с предупреждение за рисковете за здравеопазването и нарушаването на икономиката.

В същото време министърът на здравеопазването обяви, че от 16 август хората с две дози ваксина не трябва да се изолират, ако са били в контакт със заразен.

Голямото разделение на Острова по повод на решението на правителството да вдигне почти всички ограничения на 19 юли се задълбочава.

В парламента здравният министър Саджид Джавид призна, че с вдигането на локдауна на 19 юли Англия навлиза в „непозната територия“ и че заразяванията дневно могат лесно да достигнат по 100 000.

Анализът на „Гардиън“ се основава именно на тези прогнозни данни на Джавид. Надеждата според правителството е, че до 19 юли ще бъдат ваксинирани всички пълнолетни и че не се наблюдава увеличение на хоспитализираните.

От 16 август напълно ваксинираните няма да се самоизолират при контакт с дали положителна проба, същото важи и за непълнолетните. За останалите обаче остава в сила законът за 10-дневно самоизолиране в случай на контакт. През седмицата правителството ще даде повече информация за правилата за самоизолиране при пътуванията в чужбина.

На снимката: здравният министър на Великобритания Саджид Джавид

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html