сряда, 1 май 2024 г.

Любимецът на Христо Иванов Лозан Панов – кандидат за президент?

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов е вероятният кандидат за президент на „Демократична България“, научи ексклузивно anteni.bg. Съдията е сред любимците на лидера на ДБ Христо Иванов още от времето, когато бе министър на правосъдието в кабинета „Борисов“ -2.

Лозан Панов. Снимка Интернет

Панов е един от най-големите критици на съдебната система в България и отявлен враг на главния прокурор Иван Гешев, чиято оставка Иванов иска вече три години. Председателят на ВКС подкрепи миналогодишните протести с искането за оставка на Бойко Борисов и Гешев. Съвсем наскоро Панов поиска обяснение от главния прокурор за незаконните според него арести след акцията в президенството миналото лято по време на заседание на Висшия съдебен съвет, който разгледа годишния доклад на държавното обвинение.

„В доклада няма и дума за събитията, които вдигнаха на крак гражданите, за събитията в Президентството, арестите, спецразузнавателните средства”, заяви тогава председателят на ВКС.

„Наша е отговорността да променим страната. Но аз имам една голяма молба: Не си затваряй очите, Европа, и не мълчи за ситуацията в нашата страна.“ Това каза преди време в интервю за германското списание „Шпигел“ Лозан Панов. Там той заявява, че България е пленена държава и че е в черния списък на Бойко Борисов.

Смята се, че той е вдъхновителят и покровител на непрекъснатите протести пред Съдебната палата с искане оставката на Иван Гешев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html