вторник, 30 април 2024 г.

Външно опроверга „24 часа“: Посланикът ни в САЩ не е бил канен в US финансовото министерство (обновена)

Министерството на външните работи информира, че посланикът на Република България в САЩ не е бил канен в Министерството на финансите на САЩ. До този момент имена на нови санкционирани български физически и/или юридически лица не са били връчвани. Съобщението от Министерството на външните работи е във връзка с публикация във в. „24 часа“.

Инициативата и евентуални постъпки за уточняване на принципните положения по наложените на 2 юни 2021 г. от САЩ ограничителни мерки са изцяло на българската страна и се обуславят единствено от стремежа към пълноценна и всеобхватна защита на националния интерес.

България и САЩ са съюзници и стратегически партньори. Взаимодействието между двете страни се осъществява не под формата на еднократни актове, а в условията на последователни и съдържателни процеси.

 

„24 часа“ пусна информацията, че посланикът на България в САЩ Тихомир Стойчев е бил поканен в американското финансово министерство.  Според дипломатически източници от София темата на разговора е била законът “Магнитски”, но повече детайли не ни бяха дадени.

Тихомир Стойчев, снимка Уикипедия

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html