събота, 4 май 2024 г.

Министрите клекнаха на Автомагистрали ЕАД за „Хемус“

Министерският съвет взе решение, с което се обезпечава финансов ресурс в размер на 81 157 840 лева на Министерство на регионалното развитие и благоустройството за изпълнение на текущите дейности по строителството на автомагистрала „Хемус“ до края на 2021 г., съобщиха от пресцентъра на МС. 

Правителственото решение е прието неприсъствено.

Както АНТЕНИ съобщи вчера, Държавното дружество Автомагистрали ЕАД се оплака, че е поставено в невъзможност да извършва редовните си месечни плащания към доставчици на услуги и суровини. Сметките на дружеството във всички банки са били блокирани от служебния регионален министър Виолета Комитова с писмо от 10 юни.

Доизграждането на деветте участъка на АМ „Хемус“ ще продължи да се изпълнява в предвидените срокове, уверяват днес от МС, като средствата за строителството през следващите години ще бъдат осигурени с тригодишната бюджетна прогноза за периода 2022-2024 г.

Същевременно средствата в размер на 490 779 500 лева ще бъдат възстановени от МРРБ в централния бюджет и ще се използват за приоритетни дейности за предотвратяване на последиците от пандемията от COVID – 19.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html