събота, 4 май 2024 г.

Надежда Нейнски: Да защитим интересите си в диалога със Скопие

Надежда Неински, кадър бТВ

„Следващото правителство и България трябва да говорят в един глас. Тук няма ругателство и конфронтация. Ние трябва да се научим да си защитаваме интересите“, заяви в интервю за бТВ бившият външен министър Надежда Нейнски в коментар на преговорите между България и Република Северна Македония.

„България няма основание за комплекси по отношение на Република Северна Македония. Отношенията между двете страни не са само двустранни, това е въпрос, който засяга ЕС и геополитиката“, каза тя.

По думите й блокирането на преговорите на РСМ не е прецедент в историята. „Нямаме основание да си създаваме комплекси, че сме в изолация, поради простата причина, че блокирането на преговорите е свързано с политиката на ЕС и не е прецедент“, категорична е тя.

„Явно сме проявили по-дълго време конструктивност, отколкото е било нужно. Много неща могат да се формулират по различен начин“, каза Нейнски. „РСМ иска да влезе в една общност с определени правила. Тя не може да защити собствените си правила“, казва Нейнски.

Относно предстоящите парламентарни избори Нейнски коментира, че тези, които се тревожат, че изборите са време, в което всички имат своите съмнения и страхове, всеки може да изпрати наблюдатели, което ще доведе до успокоение.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html