Начало МНЕНИЯ АНАЛИЗИ Ще стане ли разбилият се МИГ 29 българският „Курск“ за властта?

Ще стане ли разбилият се МИГ 29 българският „Курск“ за властта?

Цветанка АНДРЕЕВА
Начинът по който Путин приключи с подводницата „Курск“ стана един от първите предвестници и символи на авторитарното му управление.
През 2000 г. той отказа чуждестранна помощ, пренебрегвайки стойността на човешкия живот и огромните лични трагедии. В името на пълния си контрол над властта Путин допусна гибелта на подводницата „Курск“
Към днешна дата, в България, в друго време и мащаб, но с пропутински маниер на властта трагедията с българския изтребител се заплете в стратегическа неяснота.
Отношението към черната кутия на разбилия се МИГ 29: прокарването на определени тези, телевизионните демонстрации, разчитане и разследване започва да прилича на онзи случай в Русия от първите години на властването на Путин.
Тогава интересите на властта потопиха човешките животи заедно с истината.
Сега разбираме, че отново трябвало да се установи връзка с руския военно-промишлен комплекс за помощ!
Въпросът е дали истината за разбилия се изтребител и смъртта на пилота ни, ще отстъпи пред удобния вариант за официалната власт и неофициалните лобисти ?
В името на ангажимента на всяка власт към обществото – необходима е експертната помощ от партньорите ни в НАТО за изясняването на истината за тази катастрофа.
Руската намеса ще компрометира доверието още повече!
От ФБ профила на политолога Цветанка Андреева