събота, 4 май 2024 г.

„Левски“ би „Локо“ (Пд) в контрола, грък дойде на проби

Снимки: dsport.bg

„Левски“ започна подготовката си за новия сезон с победа на стадион „Георги Аспарухов“. „Сините“ надвиха с 1:0 „Локомотив“ (Пд), като единственото попадение в мача вкара Билал Бари в петата минута. Осем по-късно Борислав Цонев получи червен картон. Халфът на „Левски“ падна в наказателното поле след съприкосновение със защитник, но съдията Васимир ел Хатиб реши, че футболистът е симулирал в ситуацията. Последва разпален разговор между рефера и Цонев. Той блъсна жълтия картон от ръката на съдията, което доведе до изгонването на играча.

След срещата треньорът на „Левски“ Живко Миланов обяви, че има уверение от собствениците, че има някаква надежда да бъдещето, но призна, че ситуацията в съблекалнята не е добра. „За мен победата не е от толкова голямо значение. Важно е момчетата да играят бърз и комбинативен футбол. В доста моменти се получи това. На 2 седмици подготовка сме. Нямахме нужния ритъм, но условията бяха такива“, заяви той. „Със сигурност не е приятно да не можеш да отидеш на лагер някъде. Такава е ситуацията и се опитваме да се справим с нея. Момчетата се надявам, че ще са подготвени. Въпреки сагата с това какво ще се случи с клуба, се надявам, че играчите ще са подготвени“, каза Миланов.

„Ситуацията в съблекалнята не е добра. Всеки един играч се притеснява за своето бъдеще. Доста от тези момчета са в начален стадии на своята кариерата. Имам уверение от собствениците, че има някаква надежда. Чакаме развитие“, заяви още той. „Тежката ситуация е от 6 месеца, не от сега. Адмирации за тези момчета. През това време нито за момент не са правили бойкот или са отказвали да тренират. Аз си следвам моя план. Това за мен е един опит. „Левски“ е най-голямото стъпало в България. В какъвто и вид да е, бих работил в „Левски“, заяви Миланов.

Преди срещата на „Герена“ стана ясно, че на проби при „сините“е гъркът Кириакос Таусанис. Централният защитник е на 20 години и играе с десния крак. За последно е носил екипа на гръцкия третодивизионен „Теспротос“. Таусанис е юноша на гранда „Арис“. „Рано да кажем за гръцкия играч. Той дойде днес сутринта. Ще преценим в следващите седмици. Оптимист съм за бъдещето. Дали с нас или без нас, този отбор ще се оправи и няма да бъде оставен на произвола на съдбата“, завърши Миланов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html