Начало ВИДЕО Победа дели Пиронкова от основната схема на „Уимбълдън“

Победа дели Пиронкова от основната схема на „Уимбълдън“

Цветана Пиронкова се класира за финалния трети кръг на квалификациите на „Уимбълдън“. Най-добрата българска тенисистка постигна нов убедителен успех, след като се надви с 6:1, 6:2 представителката на домакините Нейкта Бейнс. Срещата продължи едва 52 минути, а превъзходството на българката беше смазващо. Пиронкова приключи двубоя с 11 печеливши удара и 9 непредизвикани грешки, като спечели 53 от общо 83 изиграни точки. В решителния квалификационен кръг Цвети ще срещне Ана Конюх (Хърв).
До момента Пиронкова има 12 участия в основна схема на тревата в Лондон, като най-доброто ѝ постижение е достигането до полуфиналите през 2010-а. Има и 1/4-финал година по-късно.
По-рано Виктория Томова и Елица Костова приключиха участието си в квалификациите. Костовао отстъпи с 2:6, 1:6 пред китайката Ксин Уан. Далеч по-оспорван беше двубоят на Виктория Томова с Даниел Лао (САЩ), но в крайна сметка и софиянката напусна турнира след 1:6, 6:2, 4:6. Късно снощи двубоя си от втория кръг на пресявките загуби и Изабелла Шиникова.
Така, страната ни ще продължи да бъде представяна в турнира само от Пиронкова, която в първите два квалификационни кръга загуби общо 4 гейма.