събота, 4 май 2024 г.

Победа дели Пиронкова от основната схема на „Уимбълдън“

Цветана Пиронкова се класира за финалния трети кръг на квалификациите на „Уимбълдън“. Най-добрата българска тенисистка постигна нов убедителен успех, след като се надви с 6:1, 6:2 представителката на домакините Нейкта Бейнс. Срещата продължи едва 52 минути, а превъзходството на българката беше смазващо. Пиронкова приключи двубоя с 11 печеливши удара и 9 непредизвикани грешки, като спечели 53 от общо 83 изиграни точки. В решителния квалификационен кръг Цвети ще срещне Ана Конюх (Хърв).
До момента Пиронкова има 12 участия в основна схема на тревата в Лондон, като най-доброто ѝ постижение е достигането до полуфиналите през 2010-а. Има и 1/4-финал година по-късно.
По-рано Виктория Томова и Елица Костова приключиха участието си в квалификациите. Костовао отстъпи с 2:6, 1:6 пред китайката Ксин Уан. Далеч по-оспорван беше двубоят на Виктория Томова с Даниел Лао (САЩ), но в крайна сметка и софиянката напусна турнира след 1:6, 6:2, 4:6. Късно снощи двубоя си от втория кръг на пресявките загуби и Изабелла Шиникова.
Така, страната ни ще продължи да бъде представяна в турнира само от Пиронкова, която в първите два квалификационни кръга загуби общо 4 гейма.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html