събота, 4 май 2024 г.

Гришо се забавлява с комикс за Роджър Федерер

Григор Димитров тренира с осемкратния шампион на „Уимбълдън“ Роджър Федерер в очакване на жребия за основната схема, който ще се тегли в петък. След заниманието швейцарецът подари… комикс на хасковлията. Именно ФедЕкс е главният герой в 92-рото издание на прочутите в Швейцария книжки за синия папагал Глоби. Глоби, създаден от Роберт Липс през 1932 г. като главен герой в комикс, впоследствие се превръща в поредица от книги, разказващи за забавните приключения на папагалчето, което местните описват като „швейцарския Мики Маус“, разказва TennisKafe. Като дете от Базел и самият Роджър израства с поредицата за Глоби и все още пази своите детски книжки с папагала, с които позира, обявявайки вълнуващото партньорство.

„Глоби и Роджър“ ни пренася на „Уимбълдън“, където двамата играят заедно тенис, след което посещават училище в Африка. Глоби е с традиционния си кариран панталон, докато Федерер е в бял екип за „Уимбълдън“ и разбира се, с лента на косата. В приключението се появяват дори Мирка и четирите деца на Роджър. Маестрото не само е дал разрешение за използването на името си. Той е предложил на авторите истории от своя живот, участвал е в оформянето на концепцията за книгата и е написал предговора. Книгата е налична на немски, английски и френски. Цената й е 24,90 швейцарски франка (44,16 лева), а с доставка до България удоволствието да я притежавате ще ви излезе около 60 лева.

Иначе за първата ни ракета предстоящото Открито първенство на Великобритания ще бъде първи турнир на трева за годината. Димитров пропусна досегашните турнири на тази настилка заради контузията в гърба, която получи на „Ролан Гарос“. За щастие световният №21 е успял да се възстанови навреме за „свещената трева“ и отново ще го видим на кортовете в „Ол Инглънд Клъб“. Димитров, който ще бъде 19-и поставен в основната схема, е в серия от три поредни загуби на „Уимбълдън“, като първата от тях бе именно от Маестрото на осминафинала през 2017 г. В следващите две издания на надпреварата българинът отпадна още на старта след поражения от Стан Вавринка и Корентен Муте.
От своя страна миналата седмица Федерер взе участие на ATP 500 турнира в Хале, където победи Иля Ивашка, но след това отстъпи пред Феликс Оже-Алиасим на осминафиналите.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html