събота, 4 май 2024 г.

Глупостта наистина е безкрайна: Вече я изстреляха в Космоса

„Само две неща са безкрайни – Вселената и човешката глупост. За първото не съм сигурен.“  За безкрайността на второто мисълта на Айнщайн намира все по-ярки  потвърждения.

Неотдавна в американския Cornell University, основан през 1865г., преди да се роди гениалният физик Айнщайн, направиха грандиозен скок и доказаха, че човешката глупост наистина е безгранична.

За да се впишат в новите „прогресивни“ тенденции в Америка, двама преподаватели по литература и астрономия – проф. Париза Вазири (Parisa Vaziri) и Николас Баталия (Nicholas Battaglia), водят хибриден курс, наречен „Черните дупки. Раса и космос“.

„Иновативната“ тема директно ни запраща в космоса:

„Традиционното знание би ни посочило, че „черното“ в черните дупки няма нищо общо с расата и със сигурност не може да има връзка между космоса и идеята за расова чернота.

Но дали е така?

Теоретиците на съвременните изследвания на „чернотата“ –  художници и писатели, имплицитно и експлицитно намират точно такава връзка. Теоретиците използват астрономически понятия като „черни дупки“ и „събитийни хоризонти“, за да интерпретират историята на расата по творчески начини, докато художниците и музикантите ни внушават „чернотата“ чрез космологични теми и образи. Губят ли своята кохерентност астрономическите концепции извън техния научен контекст, или придобиват различен вид смисъл?…  По-конкретно, какво печелят художниците и теоретиците на цветовете от превръщането на политиката на идентичност в космологично отражение?…  Астрономическите концепции ще включват електромагнитния спектър, еволюцията на звездите и Общата теория на относителността.“

Какво ли би рекъл Айнщайн за включването на расовата тема в еволюцията на звездите, черните дупки и Общата теория на относителността?

Той вече го е казал.

Май не остава никакво съмнение, че преподаващи и изучващи подобни дрънканици, накрая ще победят нормалните по най-простия начин – с масовостта си. Защото наистина нахлуват масово във всички сфери на живота в Америка и пълзят към доверчивата и снишена Европа.

И все пак  какво ще стане, когато контактите с победилото мнозинство на новото знание станат невъзможни?  Тогава търсенето на извънземен разум наистина ще стане спешно и наложително.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html