събота, 4 май 2024 г.

Карадайъ се закани: С анти-ДПС кампания се влиза във властта и се излиза от нея

Предизборната кампания на ДПС върви в точно определен коловоз и без изненади. Етническата карта играе главна роля с акцент върху „омразата към различния“ и програмен кабинет след изборите продължава да са основните им стари оръжия. Битката за четвъртото място между тях и „Демократична България“ изостря тона на посланията.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, заедно с Йордан Цонев, зам-председател на ДПС и президентът на европейските либерали Илхан Кючюк пристигнаха в Сливен за среща с членове и симпатизанти на ДПС.

“В България някои от партиите основават своята политика на принципа на омразата. Така влизат в управлението, така се създават, така стават забележими, така стигат и до властта и така си отиват от политическата сцена. А най-лесно е да се мрази – другия, различния, малцинствата. С анти-ДПС кампания стават забележими, влизат във властта, но и с анти-ДПС кампания изчезват от политическия терен“, каза Мустафа Карадайъ.

Председателят на ДПС подчерта, че заедността е една от ценностите на ДПС.

Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев предупреди, че разделянето на партиите – едните да са от статуквото, а другите – на промяната, е по-лесният вариант, но няма да доведе до успешно управление. Според него истинският критерий е да се състави кабинет по програми.

„Това е истинският критерий, а другото е опит за подмяна“, бе категоричен той.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html