събота, 4 май 2024 г.

Русия се размечта за излизане от групата

Русия удари с 1:0 Финландия в мач от Група В и записа първа победа на Евро 2020. Единственото попадение в Санкт Петербург заби Алексей Миранчук в края на първото полувреме. Така руснаците запазиха шансовете си за продължаване напред в турнира, след като стартираха с разгромна загуба от Белгия – 0:3. Финландия също е с три точки, тъй като записа победно 1:0 над Дания миналата събота. Утре играят Белгия и Дания.

„Победата на този етап е важна. Изпълнихме задачата си днес и продължаваме напред. Това е футболът. Важното е, че имахме шансове. Този турнир събира отбори на високо ниво. Всеки шанс трябва да се използва“, каза героят за Сборная Миранчук.
„Уморен съм. Не беше лесен мач. Играхме добре през първото полувреме, създадохме шансове. Разбирам какви изисквания са необходими за позицията на бранител. Треньорът изисква да покрия целия фланг и да участвам в атаките. Това е необичайна позиция за мен, но трябва да изпълня изискванията. Момчетата са страхотни, не се предадоха“, допълни руският полузащитник Далер Кузяев. Той и съотборниците му записаха победа на европейско за първи път от 8 юни 2012 г. – тогава Чехия беше победена с 4:1. Оттогава Сборная има на сметката си четири поражения и две равенства.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html