Начало СПОРТ Жребият за Лигата на конференциите намигна на ЦСКА

Жребият за Лигата на конференциите намигна на ЦСКА

Северномакедонският „Струга“ или „Лиепая“ от Латвия ще бъде съперник на ЦСКА във втория предварителен кръг в Лигата на конференциите, отреди жребият за тази фаза на третия по сила европейски турнир. Носителят на Купата на България ще бъде домакин в първата среща.

България има трима представителя в надпреварата – ЦСКА, „Арда“ и „Локомотив“ (Пд). Лигата на конференциите е нов турнир, който започва от това лято. Той беше създаден, за да позволи на повече клубове да участват в европейските турнири. Първият финал в Лигата на конференциите ще се проведе в Тирана, Албания.

„Арда“, който се класира за първи път в историята си за участие в европейските турнири, печелейки бараж, ще играе срещу „Апоел“ (Беер Шева). Преди 4 години „Лудогорец“ срещна тима от Израел и отпадна в третия предварителен кръг на Шампионската лига след общ резултат 3:3 и голове на чужд терен.
„Смърфовете“, които завършиха на второ място в Първа лига, ще се изправи срещу чешкия „Словачко“. Съставът завърши четвърти в чешкия шампионат.

Беше изтеглен и жребият за втория предварителен кръг в Шампионската лига. В случай, че българският шампион „Лудогорец“ отстрани „Шахтьор“ (Солигорск) от Беларус, ще срещне „Мура“ от Словения или северномакедонския „Шкендия“. При евентуално отпадане на старта в ШЛ разградчани продължават във втория кръг в Лигата на конференциите. Жребият отреди там вероятен съперник да бъде „Фола Еш“ от Люксембург или „Линкълн ред импс“ от Гибралтар.