събота, 4 май 2024 г.

Вземат мерки за облекчаване на трафика през Кулата

сн. БГНЕС/Архив

Оптимизиране на пропускателния режим на граничния пункт „Кулата-Промахон“ и недопускане на километрични опашки от чакащи в аварийната лента на автомагистрала „Струма“ тежкотоварни камиони ще бъдат обсъдени днес на работна среща на българо-гръцката граница, предаде БНР.

В срещата ще участват представители на Агенция „Митници“, Главна дирекция „Гранична полиция“, звеното за фискален контрол към Националната агенция за приходите, областният управител, здравни институции и браншовите организации на превозвачите.

Проблемът с километричните опашки от тежкотоварни камиони по трасето на автомагистрала „Струма“ най-накрая трябва да намери своето решение, каза изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев.

„На място да преценим кой ще бъде най-приемливият вариант за всички. Има си и регламент по отношение на „зелените коридори“. Имаме няколко идеи“, сподели Арабаджиев.

Оптимизиране на времето за граничен контрол, подобряване на инфраструктурата, която от години е в пълен конфликт с увеличения трафик между България и Гърция и осигуряване на „зелени коридори“ за камионите са част от мерките, които ще бъдат обсъдени на работната среща, която е насрочена за 12 ч на ГКПП „Кулата“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html