събота, 4 май 2024 г.

ЦСКА се похвали с още един нов

ЦСКА се похвали с още едно ново попълнение. Става въпрос за босненеца Хамза Чатакович. Офанзивният халф идва от словашкия „Тренчин“, където през последните 4 години е бил основна фигура, записвайки в различните турнири и първенства общо 127 мача, 49 гола и 18 асистенции.

„Армейци,

Босненецът Хамза Чатакович е вече част от отбора на ЦСКА. Офанзивният халф идва от словашкия първодивизионен клуб Тренчин, където през последните 4 години бе основна и важна фигура, записвайки в различните турнири и първенства общо 127 мача, 49 гола и 18 асистенции.

24-годишният Чатакович е продукт на школата на Сараево, бивш юношески и младежки национал на Родината си. Той е се изявява основно като плеймейкър, но често действа и като нападател. На този пост през изминалия сезон високият 186см футболист отбеляза 12 попадения в словашката Супер лига.

Новото подкрепление към атакуващия вал на тима веднага ще се включи към подготовката на червените на Панчарево“, обявиха от клуба.

По-рано днес ЦСКА стартира лятната си подготовка. Към тима се присъединиха новите попълнения Йоан Баи и Жуниор Нзила, а след преотстъпването в Азърбайджан се завърна таранът Ахмед Ахмедов.

С отбора тренировки започнаха и двама младоци, които се обиграваха във Втора лига с екипа на Литекс – младежкият национал Християн Петров и нападателят Радослав Живков. Опит покрай вратарите Густаво Бусато и Димитър Евтимов пък ще трупа 16-годишният юноша Алекс Божев.

Както вече стана ясно, първият тренировъчен лагер ще е на Панчарево, като е планувана една проверка. На 25 юни носителите на Купата на България ще заминат за 2 седмици в Австрия, където ще изиграят още 4 контроли.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html