събота, 4 май 2024 г.

„Време е за друго“: Проговори и дясната ръка на Слави Т. Трифонов

Като се разприказваха от ИТН, та цяла неделя. Оказа се, че в „Има такъв народ“ има и хора, които артикулират, а не са само писатели във Фейсбук. След Станислав Балабанов, който се прочу на брифингите на НОЩ като задаваше тъпи въпроси на ген. Мутафчийски, и председателката на скоропостижно споминалото се 45-о НС Ива Митева дойде ред и на дясната ръка на Станислав Тодоров Трифонов – главният секретар на партията Му Виктория Василева, кадър на СДС и по-точно на някогашния му сив кардинал Христо Бисеров, емигрирал после при Доган.

Председателят, неговият заместник и главният секретар на ИТН. Снимка Интернет

„Мотото на нашата кампания е „Време е за друго“. Време е за много други неща. Ново говорене, друг вид отношение към политиците, друго отношение на хората към институциите и на политиците към закона“, обясни Василева. Сигурно в това „друго“ е и това, че я видяхме най-после в тв студио.

Оказа се още, че според Василева лидерът ѝ също е друг. „Слави има специфичен начин на общуване с хората, той постъпи честно като каза, че не иска да е депутат, в това няма нищо ненормално. Той е в правото си да казва каквото мисли. Да спрем вече да се крием зад политически етикет“, заяви главният секретар на ИТН.

Симеон казваше, че не е гадач, а Василева обяви, че не е врачка и не може да прави прогнози за изборните резултати, но все пак предположи, че „едва ли ситуацията ще е същата след вота, не е невъзможно да имаме 121 депутата“. Формирането на правителство след изборите винаги зависи от конфигурацията, компромисите са необходими, но не задължителни, посочи Василева. „Какво очакваме и какво ще стане, ще видим на 11 юли“, каза тя. Ами ще видим…

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html