събота, 4 май 2024 г.

Боби Михайлов: Бербатов не ми е таргет

„Бербатов не ми е никакъв таргет на мен, аз съм се върнал да си довърша мандата. Ако имам нещо да кажа, ще го кажа, когато се срещнем с Бербатов на Конгреса. Демокрация е, всеки има право да се кандидатира, успех на всички, само да не прекрачват добрия тон“, заяви президентът на БФС Борислав Михайлов по повод кандидатурата на Димитър Бербатов за управленския пост в централата.

На свое заседание днес Изпълкомът на БФС определи какъв ще бъде форматът на Първа лига през следващите два сезона, а Михайлов коментира и други актуални теми, включително и писмото от ФИФА и УЕФА, в което се искаше разяснение за оттеглената от него оставка.

„Това писмо е информативно и е отговорено, няма никакво напрежение, нито във ФИФА, нито в УЕФА, нито във Футболния съюз. Всеки има право да се кандидатира за президент и да си прави кампания, както си иска. Има си ред, има си устав, там си пише“, събират се гласове, прави се Конгрес“, каза Михайлов относно желанието на Бербатов да събере подписи за свикването на извънреден Конгрес.

По-рано днес членът на Изпълкома Петър Величков, който е част от екипа на Бербатов, разкри, че не е получил покана за днешното заседание. „Няма такъв член като него да прави кампания срещу хората, с които работи. Този член, който си критикува колегите, изнася информация от БФС, няма право да го прави“, обясни Михайлов.

Той коментира решението на Изпълкома форматът на Първа лига да се запази през следващия сезон, но за сезон 2022/23 отборите да се увеличат на 16. „Това решение се дължи на базата, че изпаднал отбор няма морално право да участва в същата група, защото тогава се губи спортният резултат и спортното начало. В повечето случаи сме доволни от ВАР, но като всяко ново нещо, навсякъде се получават грешки, понякога се чака много, но аз смятам, че това е много добро нещо, за да облекчим съдиите и да успокоим клубовете и играчите. През следващия сезон ВАР ще има на всички мачове, от първия мач до последния бараж“, каза Михайлов.

„Левски“ и „Черно море“ са под мониторинг

Всички професионални отбори са получили лиценз за новия сезон, но тимовете на „Левски“ и „Черно море“ са под мониторинг и ще бъдат проверявани всеки месец, каза още Михайлов след Изпълкома. „Всички отбори взеха лиценз, но „Левски“ и „Черно“ море ще бъдат под мониторинг всеки месец. „Локомотив“ (Сф) е заявил алтернативни стадиони, на които да домакинства през новото първенство, тъй като няма осветление – стадионите в Бистрица и стадион „Васил Левски“, каза още шефът на БФС. Той коментира и ситуацията на „Герена“. „Аз лично не знам повече от вас. Нямам представа докъде са стигнали. За БФС и за всички в България е добре всички клубове да са добре финансово. Най-вече говорим за „Левски“ и ЦСКА, които имат най-много привърженици“, заяви героят от САЩ`94.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html