събота, 4 май 2024 г.

Защо Благой Георгиев не купи „Вардар“ (Скопие) преди година?

Темата с намеренията на британеца Джоузеф Диксън за „Левски“ и продължаващите вече над 20 дни разговори в София за смяната на собствеността и неговото влизане със сериозни пари във финансово закъсалия гранд, продължава да е обвита в мистерии. Очаква се днес мажоритарният собственик на „сините“ Наско Сираков и самият Диксън да осветлят случващото се на „Герена“.

Важна фигура в преговорите играе бившият национал Благой Георгиев. Любопитно, точно преди година, през юни и юли 2020-а, той отново имаше дейно участие в преговори за закупуването на клуб, но не от България. Тогава юношата на „Славия“ бе сочен като главно действащо лице по сделка, при която „Вардар“ (Скопие) щеше да смени собствеността си. „Благой Георгиев беше сам. Дойде и заяви, че представлява силен спонсор, но от цялата ситуация не стана абсолютно нищо“, описва ситуацията пред dir.bg журналистът от Северна Македония Бобан Радулович. Той добавя, че тогава проблем са били задълженията на „Вардар“ – малко над 3.5 милиона евро. По думите на Радулович, те са натрупани от бившия собственик на клуба, който е руски милионер на име Сергей Самсоненко, а освен с футболния тим, също така се е занимавал и с хандбалния „Вардар“. „Въпросните инвеститори, представяни от Благой, бяха склонни да вземат отбора единствено при положение, че дълговете са изчистени или опростени и всичко започне на чисто“, казва още журналистът. В крайна сметка сделката пропада и се стига дотам, че местната власт се заема с Вардар. Най-популярният клуб в страната в момента е зачислен към общината на Скопие. През миналия сезон отборът изпадна от елита и ще се състезава във втора дивизия на страната, като целта е моментално завръщане в най-високото ниво на местния футбол.

При миналогодишния гастрол на Георгиев на запад от Гюешево, единствената информация относно потенциалните купувачи е била непотвърдена и е гласяла, че са руснаци.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html