събота, 4 май 2024 г.

Волейболистите без шансове и срещу Полша

Мъжкият национален отбор на България по волейбол допусна шеста загуба в Лигата на нациите в Римини (Ит). „Трикольорите“ отстъпиха с 0:3 (-19, -15, -12) на световния шампион Полша в седмия си мач от турнира. След поражението „лъвовете“ остават на 14-а позиция с 5 точки, докато „Дружина полска“ води с актив от 18 точки.
България излезе срещу Полша без голямата си звезда – Цветан Соколов, който пропусна мача заради възпален нерв на гърба. Очаква се диагоналът да бъде на линия за двубоя с Бразилия таи вечер. В отсъствието на Соколов, с най-много точки за тима ни – едва 9, завърши Георги Петров, а 8 добави Аспарух Аспарухов. За поляците над всички бе Бартош Беднож с 14 точки.

„Емоциите са смесени. Все още е трудно да играем на такова ниво. Мотивирани сме и съм сигурен, че ако работим много здраво, в бъдеще ще сме на това ниво. Много е трудно да играеш срещу световния шампион Полша. Със сигурност има напрежение. Не мога да кажа, че играхме със спокойствие. Поляците са топ отбор. Далеч сме от тях“, каза след срещата Аспарухов, който през изминалата кампания игра редом до Матей Казийски и под ръководството на Радостин Стойчев в италианския Верона.
„Урокът е, че трябва да работим усърдно и да се учим от Полша – как играят и как се отнасят към всеки един елемент от играта. Каквото е възможно, трябва да го попием. Очаква ни мач с Бразилия, който ще е също толкова труден и на високо ниво. Надявам се да се представим по-добре и защо не да ги победим“, каза още посрещачът ни.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html