Начало СПОРТ Три комплекта медали раздават още на старта на европейското по гимнастика

Три комплекта медали раздават още на старта на европейското по гимнастика

Три комплекта медали ще бъдат раздадени още в първия ден на eвропейското първенство по художествена гимнастика в Двореца на културата на спорта във Варна. Шампионатът започва официално днес с надпреварата при ансамблите девойки – многобой и двата финала на отделните уреди (с пет топки и пет ленти).
Състезанието стартира в 10.00 часа с група 1, в което е и България. Александра Василева, Камелия Петрова, Сузан Пуладиан, Кристиана Дойчева, Гергана Трендафилова и Мария Стаменова са с 10-и номер и ще играят първо с пет топки, а от 10.50 часа е втората ротация, в която българките са с пет ленти.
В групата на нашите момичета са още Чехия, Норвегия, Германия, Естония, Унгария, Израел, Гърция, Полша, Австрия и България, а във втория поток – Грузия, Италия, Румъния, Швейцария, Финландия, Русия, Украйна, Словакия, Испания и Беларус.
При девойките ще участват общо 20 отбора. Първите осем на всеки уред се класират за финалите. Те започват от 19.00 часа с пет топки, а от 19.55 са с пет ленти.

Във вторник президентът на БФХГ Илиана Раева изгледа официалната подиум тренировка на женския ни представителен тим. Боряна Калейн и Катрин Тасева изиграха и четирите си композиции. Калейн бе много стабилна на обръч и топка, но имаше неточности на бухалки и лента. Тасева допусна грешки и беше много емоционална, защото това е последно европейско първенство в кариерата й. След българките тренираха гимнастичките от Израел, водени от защитаващата титлата си Линой Ашрам.