събота, 4 май 2024 г.

„Сиела Норма“: ЦИК обърка сметката за доставка на още машини

Веселин Тодоров, Сиела Норма, кадър БНТ

По отношение на доставката на допълнителни машини за гласуване всичко е в ръцете на Централната избирателна комисия (ЦИК). Преговорите вчера са приключили бързо, а всичко, което се случва, е като във филм на абсурда. ЦИК прави много грешни сметки, заяви в интервю за БНТ изпълнителният директор на фирмата-доставчик „Сиела Норма“ Веселин Тодоров.

„Освен че имаше поръчка за машини и организиране на вота за парламентарния вот, ЦИК включиха и президентските избори, които са в два тура. Президентските избори оскъпяват процедурата почти два пъти“, обясни Тодоров.

„Заявихме, че няма проблем да осигурим машини, ако заявката беше дадена в края на май месец. Цената се формира на база себестойността плюс малка надценка от 7-8%. На по-късен етап бяхме готови да предоставим услугата и без печалба“, зарече се Тодоров.

„Вероятно никой друг освен нас няма да може да достави машини, ако „потупаме топката“ още дни, най-вероятно и „Сиела Норма“ няма да може“, разкри директорът на фирмата.

Веселин Тодоров призова за политическа намеса, за да бъде покрита поне себестойността на процеса. Отхвърли тезата, че саботират изборния процес.

По стария договор за машините не е платена нито стотинка, но нямам право да го коментирам, ние сме платили няколко милиона данъци на държавата. Крайният срок за плащане по този договор е 25 юни, каза още шефът на „Сиела Норма“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html