събота, 4 май 2024 г.

Моци става шеф в „Лудогорец“

Козмин Моци официално е новият технически директор на „Лудогорец“. Новината разкри Ангел Петричев на пресконференция в София. Легендарният румънец прекрати кариерата си след края на миналия сезон.

„Една епоха приключва – Козмин Моци, наред с Марселиньо, Светльо Дяков… Това са момчета, които не играят за „Лудогорец“ вече, но се надяваме да продължим съвместния си път. Моци първи обяви, че прекратява своята кариера. Тези момчета, които знаят какво е ДНК-то на отбора, би следвало те да работят за нас“, започна Петричев. „Моци ще бъде технически директор. Той ще е дясната ръка на Георги Караманджуков – човекът, който е отговорен за целия спортно-технически процес. Това е тежка отговорност на неговия гръб. Нормално е да има човек, който да му помага. Козмин ще е плътно до отбора. Ще помага и на треньора, ще разчитаме на неговия опит. „Лудогорец“ е в труден период. Имаме си нашите колебания. Разчитаме, че Моци ще помогне този процес да премине максимално бързо“, заяви още изпълнителният директор на „орлите“.

Самият Караманджуков пък представи двама нови футболисти. „Орлите“ се подсилиха с вратаря Серджио Пад, който идва от „Грьонинген“ и халфа Клод Гонсалвеш от „Жил Висенте“. „Футболистите, които представяме днес, са с договор още след Нова година. Желанието на „Лудогорец“ и на футболистите беше те да дойдат през януари, но не успяхме да постигнем договорка с клубовете. „Жил Висенте“ водеше битка за оцеляване, а „Грьонинген“ – за евротурнирите. Идват като свободни агенти. И с двамата се разбрахме много бързо. Водещото беше да играят в Европа“, каза Караманджуков.

Българският шампион има постигната договорка с „Каляри“ за трансфера на Кирил Десподов и остава да се разбере с футболиста за неговите условия. „Правим всичко възможно, за да задържим Кирил Десподов. Той може много повече, но ние сме доволни от неговото чисто човешко поведение в съблекалнята. Имаме договорка с „Каляри“. Остава да се разберем с Кирил“, каза Караманджуков.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html