събота, 4 май 2024 г.

Англия е под пара, Рашфорд заби гол №100

Националният отбор на Англия записа победа с 1:0 над Румъния в приятелски мач, който е част от подготовката на „трите лъва“ за Евро 2020. Маркъс Рашфорд беше единственият голмайстор в мача, който се игра на „Ривърсайд“ в Мидълзбро. Попадението падна от дузпа. Нападателят на „Лудогорец“ Клаудиу Кешерю не бе в групата на комшиите.

Селекционерът Гарет Саутгейт започна срещата с относително неопитен тим, който успя да създаде само едно по-сериозно положение преди почивката. За сметка на това тимът повиши оборотите през второто полувреме. По този начин Англия стигна до изпълнение на дузпа, като Рашфорд беше точен в 68-ата минута. Попадението беше под №100 за нападателя на „Манчестър Юнайтед“ в професионалната му кариера както в клубния футбол, така и за националния отбор. 88 той има за „червените дяволи“, а 12 за Англия. Също така, на възраст от 23 години и 218 дни, Рашфорд е 12-ият най-млад капитан на Англия, изпреварвайки Уейн Рууни, Стивън Джерард и Хари Кейн. Националният отбор не е имал по-млад капитан, откакто Майкъл Оуен носеше лентата на ръката си срещу Словакия през юни 2003 г., по случайност на същото място – стадион „Ривърсайд“ на Мидълзбро.

Джордан Хендерсън, който се завърна след контузия, обаче пропиля втората възможност, която „трите лъва“ получиха. Полузащитникът на „Ливърпул“ не успя да покачи от бялата точка в 78-ата минута. Англичаните започват участието си на Евро 2020 на 13 юни, неделя, с мач срещу Хърватия.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html