събота, 4 май 2024 г.

Николай Радулов: Бойко Рашков може да заеме мястото на Иван Гешев

„Много е възможно главният прокурор Иван Гешев да не си изкара мандата и мястото му да заеме Бойко Рашков, примерно, или някой като него“. Това каза пред БНР проф. Николай Радулов, експерт по национална сигурност и част от състава на партията „Има такъв народ“. Според него той ще е в листите на партията, които ще бъдат обявени в понеделник.

Николай Радулов, снимка Интернет

Радулов, който бе секретар на МВР в правителството на Иван Костов, оцени действията на прокуратурата като от времето на Вишински, генерален прокурор на СССР по времето на Сталин.

В програмата на ИТН е записано, че трябва да се извърши демутризация на службите за сигурност и МВР, каза Радулов.

За мен няма съмнение, че такова нещо е говорено. Това е езикът на Бойко Борисов„, каза той в коментар на т.нар. канибалски скандал, изнесен пред медиите от министър Бойко Рашков, в който става дума за оплакване от бизнесмен за заплахи от бившия премиер Борисов. По думите на Радулов служебният министър на вътрешните работи огласява случая в медиите, защото няма доверие в прокуратурата.

Според него през последните години доверието в прокуратурата е сринато заради действията на управляващите.

„И САЩ, и ЕС са пределно наясно с това какво се случва у нас. Години наред получаваме остри забележки в докладите на Държавния департамент на САЩ и на Европейската комисия по същите въпроси, които са описани в решението по закона „Магнитски“. … Получава се куриоз – чуждите служби да се грижат повече за сигурността и бизнеса в страната, отколкото самото правителство“, заяви проф. Радулов.

Той изказа прогноза за налагане на нови санкции от САЩ на още хора от България:

„Списъкът е голям и ще се развива. Това, което чух, е, че ги очакваме скоро, но със сигурност няма да е преди изборите, т.е. след 12-13 юли“.

Експертът по национална сигурност заяви, че „скоро ще се наложи да се направи проверка в ДАНС“:

Интересно е да се види какви дела и по какви въпроси са работили те по руска линия и за руските шпиони. Може да се окаже, че там няма нито ред за „Турски поток“, който направихме в полза на Путин. Нямаме нужда от такава ДАНС, защото това значи, че тя или е безкрайно некомпетентна, или работи по чужди интереси, които са свързани с Русия и Путин„.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html