събота, 4 май 2024 г.

Прибират в казармата съотборник на Шумахер

Руската армия иска Никита Мазепин да премине едногодишна казарма. 12-месечната служба е задължителна за мъжете над 18-годишна възраст. Мазепин навърши 22 години на 2 март тази година. В Русия от известно време се говори за отмяна на задължителната служба, но досега поне това не е направено.

„Никита има 23 състезания тази година, а те ми казват, че трябва да ходи в армията!“, заяви бащата на пилота Дмитрий Мазепин по време на международен икономически форум в Санкт Петербург.

„Необходимо било да се присъедини към тренировъчен лагер… Той ме попита: „Татко, какво да правя? Всяка втора седмица имам стартове“. Никой не иска да слуша. И това не се отнася само до Никита Мазепин, а до всички младежи в подобна ситуация. Държавата просто не се интересува от тези спортисти.“

Мазепин младши участва в момента в подготовката за Гран при на Азербайджан, шести кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2021 г.

Той коментира след петъчните свободни тренировки, че е направил важни стъпки напред заедно с тима си „Хаас“.

„Много е окуражаващо какво успяваме да извлечем от колата с настройки. Според мен прегряването на гумите е голям проблем – не само за нас, но и за други отбори. Пистата имаше много ниско сцепление и заради това температурите просто скочиха. Мисля, че дългите ни серии бяха по-добри“, обясни руснакът.

Мазепин нервира с поведението си на писта Макс Верстапен („Ред Бул“) в първата и Карлос Сайнц („Ферари“) във втората тренировки. Съотборникът му Мик Шумахер не успя да изпълни програмата си заради проблем с налягането на маслото.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html