събота, 4 май 2024 г.

Емил Костадинов: Няма да има извънреден конгрес на БФС

Според вицепрезидента на Българския футболен съюз Емил Костадинов няма да има извънреден конгрес за избор на ново ръководство на централата. Той коментира, че винаги е имало атаки към БФС и Борислав Михайлов, който беше възстановен на поста президент с решение на Софийския градски съд.

„Сега е по-спокойно в централата, отново Борислав Михайлов е нашият президент, затова работим под пълна пара. Нямам представа дали ще има писмо от УЕФА и ФИФА, трябва да питате г-н Попов, но и да има такова, то ще дойде скоро. Най-важното е да се работи в правилната посока, но всеки трябва да работи както трябва“, коментира пред БНТ героят от „Парк де Пренс“. „Винаги е имало атаки към БФС, но в крайна сметка да управляваш и да ръководиш футболния съюз не е лесно. Имаме над 500 отбора, от които всеки иска нещо, много е трудно, но трябва да има баланс, да работим с всички“, добави още ръководителят в родната централа. „Всеки има право да се кандидатира, а защо не и Димитър Бербатов. Има редовен конгрес, мисля, че в края на февруари. Според мен няма да има преди това Извънреден конгрес. Не знам дали Борислав Михайлов ще се кандидатира, трябва да попитате него“, каза още Емо.

Костадинов коментира и представянето на мъжкия национален отбор в първата контрола срещу Словакия (1:1): „Видях една добра игра, резултатът няма да го коментираме, но имаше много добри моменти. Мисля, че сме в правилната посока. Най-трудното е да се направи такава сплав между опитни и млади играчи, на този етап вървим добре. Ако имахме някакъв страх, щяхме да изберем други противници, а не участници на европейско. Това е бъдещето на този отбор, да играем с отбори от световна класа, за да покажем качества“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html