събота, 4 май 2024 г.

След като не показаха доказателства за подслушването, от ДБ зоват за протест   

„Излезте на протест в 19 часа в сряда пред Съдебната палата в София, за да подкрепите демокрацията сега“. Това призоваха съпредседателите на “Демократична България“ Христо Иванов и Атанас Атанасов

Според двамата в момента протича широкомащабна операция по сплашване на хората, които проверяват данните за подслушване на политици от опозицията. Поводът е, че прокуратурата води дело срещу високопоставен полицай, който е контактувал с Васил Божков по линия на търговията с антики. От ДБ наричат това „версия на прокуратурата“ за сплашване.

Атанас Атанасов направи паралел със събитията от 2015 година, когато в парламента са постъпили първите сигнали за аферата “Червей“. Разплитането на аферата доведе до осъждането на шефката на Софийския градски съд Владимира Янева за незаконно разрешаване на специални разузнавателни средства.

Тогава Атанасов бе председател на вътрешната комисия в Народното събрание и започна проверка на службите и насрочи заседание, за да бъдат изслушани всички замесени в аферата.

Той обясни, че след изборите на 11 юли в новия парламент “Демократична България“ ще предложи свикване на анкетна комисия за проверка на подслушването.

“Само масов публичен протест ще сложи тези хора по местата им. Трябва да подкрепите демокрацията. Крайно време е да бъдат ометени“, закани се Атанасов в стил, който тази сутрин евродепутатът Радан Кънев видя и заклейми в писмото на ГЕРБ до ръководството на ЕНП. Прекалено много прилагателни има в него, каза Кънев.

Още протести са предвидени за днес по същата тема – те са организирани от „Правосъдие за всеки“, Мая Манолова и Арман Бабикян, които също призовават за протест пред Съдебната палата.

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html