събота, 4 май 2024 г.

Стефан Янев: Пламен Узунов участва в заседание на МС като координатор, не ръководи нищо

„В работното съвещание са участвали и представители на почти всички министерства, на органите на правоохранителната власт, както и на президентската администрация. Пламен Узунов е участвал като координатор и не ръководи нищо“, заяви служебният премиер Стефан Янев.

Така той отговори на журналистически въпрос дали в днешното заседание с новоназначените областни управители е участвал съветникът на президента Пламен Узунов и в какво качество. По думите на премиера съвещанието е било работно, ръководено лично от него и изцяло посветено на организацията и провеждането на предстоящите парламентарни избори.

Снимка Дарик нюз

Янев бе във Враца, където отдаде почит пред Христо Ботев и неговата чета в деня, когато се отбелязват 145 години от героичния им подвиг.

„Отдавайки почит към безсмъртието на революционера и поета, се чувстваме българи и така сме сигурни, че предаваме на нашите деца и внуци завета на всички онези, които са се саможертвали, за да ни има нас, да я има България“, заяви служебният премиер. Той поднесе цветя пред паметника на поета- революционер на централния площад във Враца на кратка церемония под проливния дъжд.

Служебният министър-председател каза, че не вижда скандал в изказванията на освободените от длъжност ръководители на служби по повод отнетия допуск до класифицирана информация на министъра на вътрешните работи.

„Всеки развива собствените си тези, но нека да работим с факти. Има ли отнемане, няма ли отнемане – с това се занимават службите. Ако ние влезем в техния наратив и започнем да говорим какво правят те, ще стане прекалено публично, а има някои неща, които трябва внимателно да се обсъждат“, каза Стефан Янев в заключение.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html