събота, 4 май 2024 г.

ГЕРБ: В какво качество Пламен Узунов води заседанието на МС с областните управители?

Дали заседанието на МС с областните се води от Пламен Узунов? В какво качество?, попита на пресконференция на ГЕРБ бившият депутат Тома Биков. „Това служебно правителство е политическо правителство. То е коалиция между БСП, ДПС и Мая Манолова“, бе изводът на Биков. Пламен Узунов, секретар на президента Румен Радев, остана на инструктажа на областните управители, който се провежда в Министерския съвет. Той е поканен като представител на президентството, коментира пред „24 часа“ пресаташето на правителството Соня Момчилова.
ГЕРБ: В какво качество Пламен Узунов води заседанието на МС с областните управители?

 

„Това е едно възпроизвеждане на правителството на Пламен Орешарски само че с тази разлика, че тогава имаше действащ парламент. Другата разлика е, че тогава управляваха втората и третата политическа сила, а сега третата и четвъртата. Вероятно след някоя друга година могат да управляват четвъртата и петата“, заяви още Тома Биков.

Затова от ГЕРБ били притеснени за организацията на изборите. „Тези хора имат проблем не с ГЕРБ, а с демокрацията. Те просто не могат да спечелят избори. Затова първият им рефлекс е да посегнат на демократичния избор“, добави бившият депутат от ГЕРБ.

„Водени от принципите на почтеност, прозрачност и професионализъм, които бяха заявени от служебния кабинет, проследихме с интерес изявлението на служебния министър-председател Стефан Янев и представянето на новите областни управители. Очаквахме повече информация за тях. Такава информация ние имаме и ще ви я предоставим“, продължи Тома Биков.

На пресконференцията представителите на ГЕРБ посочиха кой от участниците на ключови места в управлението и как е свързан с БСП.

„ГЕРБ разкрива как Румен Радев вкара срутилата се БСП в управлението“, е мотото, под което се провежда пресконференцията.

Очевидно БСП е една от партиите, които управляват в момента, въпреки че не са печелили избори, каза Христо Гаджев, също бивш депутат от ГЕРБ.

 

 

„Правителството заработи вече няколко седмици. Бяха назначени както министрите, така и заместник-министрите в повечето кабинети. Тук трябва да се каже, че все пак голяма част от тях имат политическа украска. Такава се забелязва в членове и симпатизанти на БСП. Самата Социалистическа партия и нейният председател Корнелия Нинова се афишират само с Янаки Стоилов, но той не е единственият. Все пак да не забравяме и Антон Кутев, който като отговаряше за медийната политика в БСП, сега продължава в това качество и като говорител на Министерския съвет. Явно се припокриват двете длъжности. Бойко Рашков беше депутат от БСП в 39-ото Народно събрание. От другите министри – Христо Бозуков, министърът на земеделието, е изявен симпатизант на БСП, а по времето на правителството Орешарски беше назначен за председател на Селскостопанската академия. Г-жа Стела Балтова, министърът на туризма, беше заместник шеф на Агенцията по туризма по времето на тройната коалиция. По-интересно е на второ ниво при заместник-министрите. В кабинета на Министерството на труда и социалната политика двамата заместник-министри Надя Клисурска – острието на БСП в социалната политика и Иван Кръстев, вторият заместник-министър, които беше заместник-министър по времето на правителството Орешарски и кандидат за евродепутат на БСП и изявен активист на социалистическата партия“, заяви Христо Гаджев.

Той посочи, че има още кадри на БСП в служебния кабинет като заместик-министърът на земеделието Явор Гечев, заместник-министърът на културата Пламен Славов.

„Това дори не е изцяло пълен списък. Не искам да влизам в детайли за съветниците, за началник кабинетите. Очевидно БСП е една от партиите, които управляват в момента, въпреки че не са печелили избори. Не през задния вход, а през парадния вход влизат в Министерски съвет“, допълни още Христо Гаджев.

От сайта „Гласове“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html