сряда, 1 май 2024 г.

Спас Русев се връща през парадния вход в „Левски“

 

 

Бившият собственик на „Левски“ Спас Русев се връща в клуба през парадния вход, след като преди време си тръгна от „Герена“ и напускането му доведе до спирала от проблеми, която завъртя „сините“ – финансови, политически и имиджови. Днес „Левски“ е с над 40 милиона лева борчове – към бившия собственик Васил Божков, който се оказа, че е изиграл добре картите си и не е на минус от престоя си в клуба, към институции, други клубове, футболисти и треньори.

Както вече сегашният собственик Наско Сираков обяви навръх рожденния ден на клуба на 24 май, „Левски“ ще стане собственост на Международен инвестиционен фонд. Сираков не каза нищо повече и не разкри името на купувача, но според информатори на Антени става дума за BC PARTNERS, който управлява активи за над 40 милиарда долара по цял свят. Въпросният фонд е главен акционер в „Юнайтед груп“, която придоби първо ВИВАКОМ за 1,2 милиарда евро, а после и Нова телевизия за над 300 милиона евро. В основата на бъдещата сделка отново е Спас Русев, бившият собственик на „сините“. Пометливи припомнят, че именно той продаде ВИВАКОМ на „Юнайтед груп“ и има пръст в сделката за Нова телевизия.

Преди да напусне „сините“ Спас Русев направи прелюбопитно изявление, от което се подразбираше, че няма връщане назад. „Ако трябва да оприлича с нещо моето участие в „Левски“, то ми напомня на романа „Вечер във Византия“ на Ъруин Шоу за онези две седмици в Кан, където всичко изглежда супербляскаво, но всъщност не е. Мисля, че за мен „Левски“ е много повече романтична мечта, отколкото бизнес перспектива, а това след първоначалната еуфория не е здравословно, защото аз съм преди всичко бизнес човек“, заяви Русев, който стана собственик на родния футболен гранд на 31 август 2016 година. Това стана възможно, след като получи акциите от предишните собственици на „сините“ – Иво Тонев, Николай Иванов и Александър Ангелов по време на Общо събрание на клуба в НДК.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html