Начало БЪЛГАРИЯ Министър представи новия шеф на НАП на Херо Мустафа

Министър представи новия шеф на НАП на Херо Мустафа

Министърът на финансите Асен Василев представи новия шеф на НАП Румен Спецов на американския посланик у нас Херо Мустафа. Данъчен №1 привлече вниманието на хората с физиката и титлите си на шампион по културизъм. Това е поредната среща на човека на Вашингтон у нас с представители на новото временно правителство.

Василев се срещна първо с дипломата и я запозна с приоритетите си, свързани с преодоляване на последиците върху икономиката и гражданите от пандемията, повишаване на събираемостта на приходите, прозрачност и публичност на държавните разходи и подпомагане на икономическата активност. Двамата обсъдиха партньорството в борбата с финансовите и валутни нарушения. На срещата беше потвърдена ангажираността за продължаване на информационния обмен, сътрудничеството и взаимодействието в борбата с финансовите измами, и съвместните усилия за укрепване на бизнес климата в България, съобщават от финансовото ведомство.

Василев акцентира и върху ключовите за България приоритети в двустранните отношения със САЩ, сред които е подкрепата за присъединяването на България към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, задълбочаването на стратегическото партньорство и възможността за привличане на инвестиции.

По-късно министър Василев и посланик Мустафа имаха опознавателна среща с изпълнителният директор на Националната агенция за приходите Румен Спецов, се казва в съобщението на финансовото ведомство.