Начало СПОРТ Кирил Десподов осъди „Каляри“

Кирил Десподов осъди „Каляри“

Българският национал Кирил Десподов осъди „Каляри“ за неполучени заплати, но не успя да  да разтрогне договора си по вина клуба, разкри centotrentuno.com. Нападателят е собственост на тима Серия “А”, а през октомври 2020 година беше преотстъпен на „Лудогорец“.

Днес Италианският арбитражен съд излезе с решение, че Десподов трябва да получи обезщетение в размер на 48 000 евро. През лятото на 2020 г. българинът точно се беше прибрал в „Каляри“ след наем в „Щурм“ (Грац), но клубът отказа да му плати две заплати – за юли и август.
Оправданието на сардинци е, че заради удължаването на предишния сезон покрай пандемията въпросните два месеца са били част от периода, в който той би трябвало да е играч на „Щурм“. Интересното е, че самият Десподов претендираше за 34 000 евро, а сега получава – 48 000.
Преди дни се появи информация, че „Уест Бромич“ има интерес към футболиста. Ако той беше успял да прекрати договора си с „Каляри“, щеше да може спокойно да избира къде да продължи кариерата си като свободен агент. Със сигурност и от „Лудогорец“ биха искали да го задържат. Сега обаче бившият футболист на ЦСКА трябва да се завърне в „Каляри“. Малко вероятно е обаче там да разчитат на него.