Начало АКЦЕНТИ Пиронкова се отказа от Белград, но ще играе на „Ролан Гарос“

Пиронкова се отказа от Белград, но ще играе на „Ролан Гарос“

Цветана Пиронкова няма да участва на предстоящия WTA 250 турнир в Белград, който ще се проведе от 16 до 22 май. Първата ни ракета бе в списъка с участнички в квалификациите за надпреварата в сръбската столица, но стана ясно, че е оттеглила заявката си.

Това означава, че ще видим Пиронкова отново на корта в квалификациите за „Ролан Гарос“. Българката обаче ще пристигне в Париж с не особено солидна игрова практика, тъй като е изиграла само два мача на клей от началото на годината.

В началото на април Пиронкова загуби от Коко Гоф в първи кръг от основната схема на WTA 500 турнира в Чарлстън, а няколко седмици по-късно отстъпи пред Анастасия Севастова в квалификациите за надпреварата в Мадрид.

Миналата година първата ни ракета получи „уайлд кард“ за „Ролан Гарос“ и достигна до трети кръг, където загуби от Барбора Крейчикова (7:5, 4:6, 3:6). Най-доброто си класиране на турнира в Париж най-добрата спортистка на България за 2020 г. записа през 2016 г. Тогава тя победи Сара Ерани, Йохана Ларсон, Слоун Стивънс и Агнешка Радванска по пътя към 1/4-финалите, където претърпя поражение от шампионката на US Open за 2011 г. Саманта Стоусър.