Начало СПОРТ „Реал“ (Мадрид) диша във врата на „Атлетико“ (видео)

„Реал“ (Мадрид) диша във врата на „Атлетико“ (видео)

„Реал“ (Мадрид) се доближи на две точки до лидера „Атлетико“ два кръга преди края на испанския шампионат. Битката ще е до последно и това се потвърди на „Естадио Нуево Лос Карменес“, където „белия балет“ победи с 4:1 домакина Гранада. „Червено-белите“, които бяха приятната изненада през сезона в Лига Европа, не успяха да се противопоставят на отбора на Зинедин Зидани този път. Това беше 12-и пореден успех за столичани в това съперничество и общо 15-и в 16 мача откакто Гранада влезе в елита през 2012-а.

Точни за „Реал“ бяха Лука Модрич и Родриго през първото полувреме, а през второто се разписаха Алваро Одрисола и Карим Бензема. При 0:2 Хорхе Молина отбеляза почетното попадение за домакините. Тимът от Мадрид е в серия от 17 поредни мача без загуба в Ла Лига с 11 победи и 6 равенства.

До края на кампанията остават два кръга. След 4:1 над „Гранада“, „Реал“ се изкачи на второ място, на 2 точки зад „Атлетико“. Това означава, че тимът на Чоло Симеоне ще си гарантира титлата само, ако спечели срещу „Осасуна“ и „Валядолид“. Равенството и победата не стигат на „дюшекчиите“ , при условие че „кралете“ се справят с „Атлетик“ и „Виляреал“. В този случай и двата тима ще имат по 84 т., но „Реал“ ще е първи заради по-добър баланс в преките двубои. „Барселона“ също запазва шанс за трофея, но за целта каталунците трябва да спечелят срещу „Селта“ и „Ейбар“ и след това да чакат грешна стъпка на съперниците. Ако обаче „Атлетико“ спечели поне един мач, „Барса“ излиза от играта.

https://www.youtube.com/watch?v=VYy8Kv22aX8