понеделник, 29 април 2024 г.

Николай Цонев – шеф на кабинета на Янев, Антон Кутев – говорител на кабинета?

Бившият военен министър Николай Цонев е гласен за шеф на кабинета на служебния премиер Стефан Янев, когото Румен Радев сложи начело на второто си служебно правителство, пише агенция ПИК, позовавайки се на отлично информирани източници.

Николай Цонев, снимка Интернет

Изненадващо доскорошният червен депутат Антон Кутев – вътрешнопартиен противник на лидерката на БСП Корнелия Нинова – пък ще бъде говорител на служебния кабинет.

Антон Кутев, снимка Интернет

Начело на военната телевизия застава 70-годишният пенсионер Евгений Генов, който се изявяваше във в. „Труд“, а в първото служебно правителство на президента Радев – на Огнян Герджиков – Генов бе шеф на Информационния център на МО и извърши големи чистки във в. „Българска армия“. Уволнената от Министерството на отбраната през 2016 г. за некадърност Румяна Станимирова също искала да влезе във ВТК, но засега е подготвяна за пиар на някой от новите министри. Станимирова бе в предизборния щаб на Радев.

Назначаването на всички пиари по ведомствата е в ръцете на бившия шеф на кабинета на Румен Радев – Иво Христов, който изненадващо стана евродепутат на БСП от гражданската квота, протежиран лично от Корнелия Нинова.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html