Начало СПОРТ „Левски“ вкара след шест часа, Боби Цонев се завърна

„Левски“ вкара след шест часа, Боби Цонев се завърна

„Левски“ записа първата си победа над „Царско село“ този сезон. „Сините“ спечелиха с 2:0. При това като гости. Двата отбора ще запазят и местата си в класирането. “Царско село“ е на осмото, но вече на шест точки след “Черно море“. Тимът от „Герена“ е девети на девет точки от заветната седма позиция.

„Левски“ поведе още в деветата минута, като по този начин сложи край на голова суша, продължила малко повече от шест часа. Автор на попадението беше 17-годишният Марин Петков, който се разписа за първи път в елита. Домакините се опитаха да отговорят на предизвикателството и имаха две добри възможности, но Костадинов и Балтанов пропуснаха. Контраатаките на “Левски“ също вещаеха опасност и при една от тях Мартин Петров изпусна чудесен шанс да удвои аванса на сините.

През втората част „Царско село“ натисна и създаде няколко ситуации пред Микулич, но без резултат. Атаките на сините също бяха опасни и при една от тях в заключителните минути след грешка на вратаря Пласид влезлият като резерва Борислав Цонев ознаменува завръщането си в игра след седем месечна контузия с попадение, с което оформи крайният резултат.

„Имаше моменти, от които съм доволен, както и такива, от които не бях. По-важното е, че това са млади футболисти от нашата школа и се пребориха, за да извоюват победата. Боби Цонев е важен играч за нас. Той е добър футболист, опитен и може да ни помогне много. За мен все още е далеч от терена, нужно му е време да се възстанови. Тази операция му е трета и трябва да се внимава с него. Сега ще дойдат проблемите, защото реално излязоха четири човека, които в този сгъстен цикъл можеха да помогнат, но каквото е – такова. Има пет мача, които трябва да изиграем до края на първенството и се надявам всички да са здрави. Важното е какво ще се случи след 20 дни с клуба. Положението е много сериозно и лицензът е застрашен много сериозно. Надявам се хората, които управляват, да измислят някакъв начин за справяне. Това е една мъка за всички, както за феновете, така и за футболистите. Мога да кажа само адмирации за тях и добри думи за условията, в които играят. Опитват се да дават максимума, но е доста трудно”, заяви треньорът на „Левски“ Живко Миланов.