Начало СПОРТ „Тотнъм“ уволни Моуриньо, плаща му 40 млн. паунда неустойка

„Тотнъм“ уволни Моуриньо, плаща му 40 млн. паунда неустойка

„Тотнъм“ уволни Жозе Моуриньо, информират на Острова. „Шпорите“ взеха решение да се разделят с мениджъра след малко повече от сезон и половина начело на тима. Отборът от Северен Лондон е на седмо място във Висшата лига и има голям риск да не се класира в Топ 4. По информация на Telegraph, Райън Мейсън ще води временно „Тотнъм“ до края на сезона. На „шпорите“ им предстои финал за Карабао Къп срещу „Манчестър Сити“ в края на седмицата. Клубът ще трябва да плати неустойка в размер на 40 милиона паунда на португалеца.

Мо води „шпорите“ в 86 мача, в които записа 45 победи, 17 равенства и загуби 24 пъти при голова разлика 173:110. През миналия сезон „Тотнъм“ завърши на шесто място във Висшата лига. „Шпорите“ имат само един успех в последните си шест срещи във всички турнири. „Тотнъм“ е третият клуб в Англия, който Моуриньо ръководи след „Челси“ и „Манчестър юнайтед“. В предишните си тимове на Острова Специалния спечели общо 11 трофея.
Според някои издания причината за уволенението е, че португалецът е отказал да изведе отбора на „шпорите” на тренировъчното игрище, след като шефовете на клуба са взели едноличното решение клубът от северен Лондон да вземе участие в бъдещата европейска Суперлига.