събота, 4 май 2024 г.

„Челси“ сложи край на мечтите на „Сити“ за четири трофея

„Челси“ надигра „Манчестър Сити“ с 1:0 в първи полуфинал за ФА Къп. Така „сините“ се класираха за втори пореден финал в турнира. Преди година те паднаха от Арсенал и за последно взеха трофея през 2018-а. Успехът на столичани сложи край на надеждите на Сити за куадрупъл (четири трофея в един сезон). Съперник на Челси на финала ще е победителят от мача „Лестър“ – „Саутхемптън“.

На „Уембли“ първото полувреме предложи тактическа битка и само един точен удар. Габриел Жезус обаче не затрудни Кепа Арисабалага. Малко след началото на втората част Де Бройне беше сменен заради контузия от Фил Фоудън, което влоши играта на тима на Пеп Гуардиола. Сити допусна грешка в 55-та минута и тя беше наказана. Маунт изведе Вернер, който излъга Зак Стефен и намери Хаким Зиеш, който вкара на празна врата за 0:1. Зиеш има пет гола за клуба, като четири от тях са за различни купи. Мароканецът можеше да сложи точка на спора, но изпусна отличен шанс малко по-късно. Освен това негов гол беше отменен заради засада. „Сити“ опита да отвърне в края, но успяха да отправи само два точни удара. И двата бяха на Родри, спасени от Кепа.

Това е първи успех за Томас Тухел срещу Гуардиола в треньорската му кариера. Испанецът спечели предишни двубоя. „Челси“ и „Сити“ могат да се срещнат и на финала в Шампионската лига. Тимът на Тухел играе с „Реал“ Мадрид, а този на Гуардиола – с ПСЖ. Полуфиналите са в края на месеца.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html