събота, 4 май 2024 г.

Авторката на Хари Потър написа книга за коледното прасе

Първата книга за Хари Потър излиза с автор J. K. Rowling или Joanne Kathleen Rowling (Джоан Катлин Роулинг). Нейното пълно официално име е само Джоан Роулинг, а Катлин (името на баба ѝ) е било прибавено по настояване на издателите само с цел да се използва като инициал и да се завоалира фактът, че авторът е жена. Книгите ѝ са спечелили много награди и към 2008 г. са продадени в около 500 милиона копия по целия свят. (снимка: Интернет)

Авторката на сагата за малкия магьосник Хари Потър Джоан К. Роулинг се завръща на литературния пазар с детски роман, който ще излезе на над 20 езика на 12 октомври, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Френският издател на творбата ще бъде „Галимар“.

Заглавието на книгата засега е известно само на английски – “ The Christmas pig“ /Коледното прасе/.

„Джак е много привързан към своето плюшено прасенце, с което споделя всички щастливи и тъжни моменти в живота си. До онази Бъдни Вечер, когато се случва катастрофата – прасенцето е изгубено“, разказва издателят Галимар.

Британската писателка, която е на 55-години, успя да продаде половин милиард екземпляра с книги, проследяващи приключенията на детето-магьосник Хари Потър, издадени в седем това в периода 1997-2007 г.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html