Начало БЪЛГАРИЯ Комисията на Цацаров иска отнемане на имущество на Красимир Живков

Комисията на Цацаров иска отнемане на имущество на Красимир Живков

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ), чийто председател е бившият главен прокурор Сотир Цацаров,  прие решения за внасяне на искови молби в Софийския градски съд, в Окръжен съд – Пловдив, и в Окръжен съд – Бургас, на обща стойност 2 993 251, 27 лв. В цената са включени и 12 недвижими имота, съобщиха от комисията.

Красимир Живков, снимка Интернет

Срещу бившия заместник министър на околната среда и водите Красимир Живков е внесен иск в размер на 871 033,67 лв. Претендират се идеални части от имоти в гр. София (два апартамента и гаражи, ателие и паркомясто), двуетажна къща в гр. Ботевград, поземлен имот в гр. Правец и паркомясто в гр. Поморие.

Живков е обвинен от прокуратурата за това, че в качеството си на длъжностно лице – заместник-министър на околната среда и водите, е участвал в организирана престъпна група.

Живков беше сред арестуваните при специализирана акция на ДАНС и прокуратурата в София, Русе, Плевен и Монтана на 28 май миналата година. Арестувани тогава бяха и братята Атанас и Пламен Бобокови.

На 29 септември държавното обвинение съобщи, че 16 756 тона отпадъци, сред които 7 756 тона опасни, са открити при огледи, извършени във връзка с образуваното досъдебно производство от Специализираната прокуратура срещу организирана престъпна група с участието на длъжностни лица, по което обвиняеми са Бобокови и Живков.