сряда, 1 май 2024 г.

Татяна Дончева: Борисов има хора във всички парламентарни групи

Бойко Борисов и ГЕРБ имат свои хора във всички парламентарни групи, обяви в студиото на БНТ Татяна Дончева, депутат от „Изправи се. Мутри вън“, някогашна поразяваща уста на БСП и бивш неин кандидат за кмет на София.

Според нея интервюто на колегата й от групата Николай Хаджигенов, в което той заяви, че е готов да се жертва за министър, е предизвикало взрив в социалните мрежи. „И нашият брифинг след това бе да се уталожат страстите. Колегата Хаджигенов направи изявление, без да го премери, а брифингът бе да спрат свободните съчинения“,  обясни Дончева светкавичното си появяване пред медиите с Мая Манолова.

Когато той казваше, че се жертва да стане депутат, никой не обърна внимание. „Когато стана дума за министър, последва буря от колегите от „Демократична България“ и „Има такъв народ“, каза Дончева. Тя познавала поне още 40-50 от новите депутати, които били готови да се жертват за министър. „Нищо ново от Големанов насам“, обобщи Дончева и уточни, че вече нищо не може да я възмути, защото е доайен в новия парламент.

„Всеки от нас познава депутати от други група, разговаряме помежду си. Но не го обявяваме след това, че сме водили предварителни разговори за коалиция или правителство“, подчерта Татяна Дончева. Тя препоръча на депутатите новобранци да си припомнят крилатата фраза на Симеон Сакскобургготски към депутатите му „Бъдете господари на мълчавието“-

„Ще подкрепим Слави Трифонов като мандатоносител, но дали той ще ползва мандата, е друга тема“, обяви доайенът. „Ако ще се отива на нови избори, трябва да се направят промени в Изборния кодекс, да се смени ЦИК, за да бъде отслабена ГЕРБ“, обясни Дончева.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html