Начало АКЦЕНТИ 11-а победа на ГЕРБ, сензация за второто място (обновява се)

11-а победа на ГЕРБ, сензация за второто място (обновява се)

ГЕРБ спечели парламентарните избори за 45–то Народно събрание. Партията на Бойко Борисов надделява над опонентите си за 11–ти път във всякакви избори – парламентарни, общински, президентски0 или европейски. Разликата между ГЕРБ и БСП се очертава между 7 и 9 процента. Този път обаче ставаме свидетели на няколко сензационни резултата. За второто място люта битка се води между БСП и партията на Слави Трифонов. „Има такъв народ“ до 19:00 часа бе на път да стане втора политическа сила у нас. Тук има и друга сензация, която тепърва ще се изследва от социолозите и политолозите. Според различни агенции, ИТН е номер 1 в България във възрастовата група между 18 и 35 години. С други думи, бъдещето на България е чалга културата на „Шоуто на Слави“. „Има такъв народ“ със сигурност побеждава ДПС за третата позиция, но резултатите на петата партия в класирането – „Демократична България“, също могат да се нарекат сензационни. Първо, те получават по-висок резултат, от този, който им даваха социолозите в последните седмици. По-важното е, че хората на Христо Иванов са номер 1 в София, където бият дори ГЕРБ.

Битката на дъното ще е свирепа, до последната преброена бюлетина. Засега с най-големи шансове да влезе в парламента е движението на Мая Манолова и адвокат Никола Хаджигенов „Изправи се! Мутри вън!“. Разликата с ВМРО на Каракачанов е повече от инфарктна – по–малко от една десета.

Крайните резултати може да се променят още с преброяването на бюлетините от чужбина. Според политолози за първи път се забелязва такова масово гласуване на българи, които живеят извън страната. С голяма доза сигурност може да се предположи, че гласовете няма да повлияят на преднината на ГЕРБ, но може да разместят партиите на второ и трето място, както и да налеят още гласове на „Да, България“ и „Има такъв народ“.