Начало СПОРТ Няма кой да спре „Интер“, Роналдо спаси „Юве“ (обзор)

Няма кой да спре „Интер“, Роналдо спаси „Юве“ (обзор)

„Интер“ продължава да крачи уверено към първа титла на Италия от 2010 година насам, след като спечели с 1:0 гостуването си на „Болоня“ от 29-ия кръг на Серия „А“. Успехът беше девети поред за първенство. Така тимът на Антонио Конте събра 68 точки и води с осем пред втория „Милан“, който по-рано днес направи 1:1 с Фиорентина. „Нерадзурите“ са и с мач по-малко. Голът за днешния успех на Интер реализира Ромелу Лукаку. Българският национал Валентин Антов беше сред резервите на домакините, но не се появи в игра. Тимът му е на 11-а позиция с 34 т.

„Болоня“ поиска дузпа още в 4-ата минута за нарушение срещу Муса Бароу, но такава не беше дадена. В 34-ата минута „Интер“ поведе. Алесандро Бастони центрира във вратарското поле. Там Ромелу Лукаку се измъкна от Николас Домингес и засече. Федерико Равалиа изби, но при добавката белгийският стрелец нямаше как да сбърка буквално от голлинията и вкара 20-ото си попадение през сезона.

По-късно Андреа Ранокия засече с глава след корнер, но в аут. До края на полувремето хубав удар на Николо Барела премина над напречната греда, a „Болоня“ пропусна две възможности да изравни. В 51-ата минута Лаутаро Мартинес можеше да удвои преднината на Интер след чудесен шут от границата на пеналта, но гредата спаси домакините. Последва натиск на домакините и удар на Бароу излезе в аут. Никола Сансоне пък засече от въздуха, но също неточно. Алексис Санчес и Лукаку имаха шансове да вкарат от хубави позиции от фаул, но не се възползваха.

Шампионът „Ювентус“ стигна само до точка в градското дерби с „Торино“. Мачът между двата състава завърши 2:2. Шампионите бяха на път да запишат втора поредна загуба, но Кристиано Роналдо ги спаси от пълен провал. „Бианконерите“ са четвърти, на 12 точки от лидера „Интер“. „Торино“ е на 17-а позиция и ще трябва още доста да се потруди, за да запази мястото си в елита и през следващия сезон.

„Ювентус“ успя да поведе в 13-ата минута, когато Федерико Киеза нахлу в наказателното поле и с изстрел отблизо преодоля Салваторе Сиригу за 1:0. В 22-ата защитата на „бианконерите“ сгреши, топката попадна в Томас Ринкон. Халфът нанесе изстрел, но той бе блокиран от Алекс Сандро. Четири след това Торино възстанови равенството. Антонио Санабрия реализира с глава отблизо. „Биковете“ стартираха отлично второто полувреме и стигнаха до пълен обрат. Антонио Санабрия се възползва от груба грешка на Деян Кулушевски, напредна и с изстрел в близкия ъгъл за втори път преодоля Войчех Шчесни – 2:1. В 79-ата Кристиано отбеляза. След центриране от фал Киелини игра с топката, а португалецът я добута във вратата за 2:2.

РЕЗУЛТАТИ

„Милан – „Сампдория“ 1:1

„Аталанта“ – „Удинезе“ 3:2

„Беневенто“ – „Парма“ 2:2

„Каляри“ – „Верона“ 0:2

„Дженоа“ – „Фиорентина“ 1:1

„Лацио“ – „Специя“ 2:1

„Наполи“ – „Кротоне“ 4:3

„Сасуоло“ – „Рома“ 2:2

„Торино“ – „Ювентус“ 1:1

„Болоня“ – „Интер“ 0:1