Начало АКЦЕНТИ Борецът за машинно гласуване Христо Иванов пусна… хартиена бюлетина

Борецът за машинно гласуване Христо Иванов пусна… хартиена бюлетина

Говорителят на ГЕРБ Никола Николов първи отбеляза във фейсбук профила си разминаването между думи и дела при Христо Иванов

 

Радетелят за машинно гласуване Христо Иванов даде своя вот с хартиена бюлетина. Това е една от горещите теми в социалните мрежи през последния час. Лидерът на „Да България“ пусна бюлетината в урната в една от секциите, разположени в 93-то СУ „Александър Теодоров Балан“ в София.

Повече от пет години Христо Иванов втръсна на всички с постоянното натрапване на тезата, че само машинното гласуване осуетявало изборните измами. Очевидно това е било твърде лицемерно и некоректно, а самият Иванов не е бил твърдо убеден в това, което проповядва пред широката публика.

Специално за тези избори бяха внесени машини с венецуелски софтуер, отречени в цяла Европа и модерния свят. Връзката с Венецуела е прелюбопитна и гротескна. Тя е дело на другия голям радетел за машинното гласуване. За огромната част от българите той не е особено популярен, но всъщност човекът съвсем не е случаен – това бившият партиен секретар на ЦУМ от времето на развития социализъм и настоящ председател на бутиковата Комунистическа партия на България Александър Паунов. Същият този Паунов, който лъсна от едни записи като най-приближения до Васил Божков действащ политик. Паунов е на абонамент в Народното събрание като коалиционен партньор на БСП и е известен с това, че не може да напише на правилен български едно изречение с повече от 4-5 думи. Последното не означава функционална неграмотност, но е следващата степен на неграмотност. Преди доста години протежето на Васил Божков в лявото пространство е бил наблюдател на избори в „демократична“ Венецуела и оттогава е вдъхновен и у нас да внесем изборна демокрация от Латинска Америка.