Начало СПОРТ Трус във футболна Европа заради норвежки вундеркинд

Трус във футболна Европа заради норвежки вундеркинд

Футболна Европа полудя по предстоящия трансфер на норвежеца Ерлинг Халанд. Агентът Мино Райола, представляващ нападателя на „Борусия“ (Дортмунд) и бащата на играча – Алф-Инге Халанд, вече се срещнаха с представители на „Барселона“ и „Реал“ (Мадрид), за да разберат от първа ръка какво биха предложили грандовете от Ла Лига на голмайстора. Според канала Esport3, Райола е признал, че футболистът иска да продължи кариерата си именно в Испания. Въпреки това на мениджъра му предстоят срещи на Острова с представители на „Манчестър Юнайтед“, „Ливърпул“, „Манчестър Сити“ и „Челси“.
Засега най-сериозен изглежда интересът на „Барса“, допълват от Esport3. Каталунците искат да подпишат с норвежеца, но поради финансови си затруднения биха предпочели да го направят през лятото на 2022 г., когато ще бъде активна клаузата за откупуване на Халанд за 75 милиона евро. В противен случай разходите могат да стигнат близо 190 милиона евро: поне 150 милиона за „Борусия“ и около 40 милиона за посредници. „Барса“ гарантира на Ерлинг, че той ще бъде най-добре платеният играч в отбора, ако звездата Лионел Меси напусне, или вторият такъв, ако аржентинецът остане на „Камп Ноу“. Новият президент на клуба Лапорта е наясно, че не може да се състезава с „Реал“ (Мадрид) по пари, но вярва, че норвежецът ще предпочете „Барселона“ заради по-сериозния интерес на „белия балет“ към нападателя на ПСЖ Килиан Мбапе.
20-годишният Халанд премина в „Дортмунд“ през зимата на 2020 г. от австрийския „РБ Залцбург“, където изгря на голямата сцена. Договорът на норвежеца с „жълто-черните“ е до 30 юни 2024 г. През този сезон вундеркиндът взе участие в 36 мача, в които записа 34 попадения.