понеделник, 29 април 2024 г.

Как Йорданка Фандъкова ще унищожи къщата на писателя Димитър Димов

Може да бъде изображение с автомобил, небе, път и дърво
Кметът на София Йорданка Фандъкова е на път да сътвори огромен скандал, ако се осъществят намеренията на инвеститори да построят две жилищни сгради на мястото на къщата на писателя Димитър Димов в квартал „Лозенец“. Кметицата и нейният екип дълги години отказват да разширят списъка със защитени сгради и зони в София, което позволява историята на града и българската култура буквално да бъде срината и заместена с поредното бетонно безумие. Работата вече е напреднала толкова, че в сайтовете за недвижими имоти се продават апартаменти „на зелено“ от бъдещите жилищни сгради. Къщата на писателя вече е обградена с метална ограда и се очаква всеки момент багерите и машините да нахлуят в имота, показа проверка на „Галерия“.
„Ето така загива София, загива връзката ни с миналото, загива паметта ни. А в частност един от най-зелените и дишащи квартали – „Лозенец“. На улица „Димитър Димов“ се намира имено неговата вила (да не се бърка с къщата музей на Димитър Димов, която е в близост). Улицата е от последните добре съхранени, просторни и озеленени улици в квартала. Малката красива къща ще бъде съборена, огромното петно ще бъде застроено с цели две сгради по пет етажа, като инвеститорът дори се е похвалил, че ще имат собствен двор. Ще следим какво ще се случи с няколкото огромни бора в парцела. Друго май не може да се направи, след като общината вече десетки години не разширява списъка със защитените сгради и зони“, пишат жителите на квартала в социалните мрежи.
Може да бъде изображение с на открито и текст, който гласи 'продава 3-стаен, град софия, лозенец квадратура: 212 B.M, агенция, етаж: партер 5, тец: да, тухла, 2023 г. 206000 EUR C口'

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html