събота, 4 май 2024 г.

Скандална дузпа помогна на Италия за историческа победа над България

България записа втора поредна загуба в Група „С“ на световните квалификации. Нашите отстъпиха на Италия с 0:2 в двубой, който се игра на стадион “Васил Левски“. Андреа Белоти (43-дузпа) и Мануел Локатели (83) се разписаха за първия успех на „скудра адзура“ на българска земя. На старта на кампанията селекцията на Ясен Петров загубиха от Швейцария с 1:3. В другия мач от нашата група Швейцария победи Литва с 1:0 и заедно с Италия има пълен актив от 6 точки.

Футболистите на България стояха добре и въпреки че приеха играта в собствената си половина, не позволиха на съперника да стигне до чисти положения през първото полувреме. Две минути преди почивката обаче реферът отсъди скандална дузпа за Италия. Само той видя нарушение на Даниел Димов срещу Андреа Белоти. Потърпевшият бе точен от бялата точка – 0:1.

В 58-ата минута нашите също имаха претенции за дузпа, но словенският арбитър Славко Винчич не ги уважи. В 72-ата Белоти бе изведен в добра позиция и прехвърли вратаря Пламен Илиев, но топката се отби от гредата. При добавката от 4-5 метра Белоти шутира високо в аут. Десет минути по-късно Италия реши окончателно мача с втори гол. Мануел Локатели получи пас от Лоренцо Инсиние в наказателното поле и с техничен удар насочи топката към левия ъгъл на вратата на Пламен Илиев за 0:2.

„Футболистите дадоха всичко от себе си срещу много силен отбор. Момчетата се сбиха, видя се, че искаха. Понатрупа се умора. Имаше спорни моменти, можеше да ни се усмихне щастието и да вкараме. Най-важното за мен е, че на терена видях мъже. Много неприятно, че се прибрахме с гол пасив на почивката. Можеше да се опитаме да ги излъжем през втората част, ако резултатът беше останал равен, но това е футболът. Мисля, че имаше ситуация, в която можеше да получим дузпа. Ние обаче приемаме всички решения на съдията“, заяви Ясен Петров след срещата.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html